mlsná žaba

tipy

slzovka alias jóbové slzy

žiadne komenty

Slzovka obecná, jóbove slzy, biela perla východu, perlový jačmeň, hatomugi či pearl barley…

Všetky tieto zláštne názvy popisujú jednu a tú istú obilninu z juhovýchodnej Ázie. Aj napriek tomu, že má v anglickom názve slovo jačmeň, nemá k nemu až tak blízko a je bezlepková. Táto potravina považovaná za veľmi zdravú z hľadiska tradičnej čínskej medicíny pôsobí pozitívne pri zápaloch, artritíde, obezite, zvýšenom cholesterole, ekzémoch a kožných ochoreniach a posledné výskumy ukazujú, že dokonca môže spomaľovať a zastavovať rast rakovinových buniek. Zo “západného” pohľadu má hlavne vysoký obsah betakaroténu, vitamínov skupiny B, vitamínu C, draslíka, kalcia, horčíku, železa, medi, mangánu, fosforu a zinku.

Mlsná žaba ju zvykne používať v akýchkoľvek receptoch, kde je uvedená ryža, ako napr. do ranných kaší, rizota a pod.

 

 

Pridaj komentár