Chutný recept na výborné mäsko plné sily a energie.
prísady
- 800 – 1000 gramov teľacieho mäsa (napr. pliecko, falošná sviečková alebo stehno)
- 2 l vody
- 3 PL nakrájaného zázvoru
- nové korenie celé – cca 5 bobuliek
- 3 ks bobkový list
- 2 PL ghee
- 3 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
postup
- teľacie mäso umyjeme
- do väščieho hrnca dáme vodu, zázvor, nové korenie a bobkový list a dáme variť
- keď voda zovrie, dáme do nej mäso vcelku, stíšime na najmenši stupeň a varíme cca 2 hodiny prikryté pokrievkou
- zatiaľ si pripravíme pekáč, kde dáme 2 PL ghee, cibuľu nakrájanú na krúžky a 1 PL zázvoru a 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- po 2 hodinách vyberieme uvarené mäso z hrnca, dáme na pripravený pekáč a podlejeme do 2 naberačkami vývaru, v ktorom sa mäso varilo v hrnci
- trúbu predhrejeme na cca 180-200 stupňov
- mäso na pekáči prikryjeme a dáme ho do trúby piecť na cca 10 min prikryté a potom ho odkryjeme a necháme ešte cca 15 min nech chytí “farbu” a jemnú “kôrku”, prípadne ho môžeme občas poliať výpekom, ktorý sa tam vytvorí
- mäso vyberieme, necháme mierne vychladnúť a až potom ho nakrájame na plátky
- servírujeme buď s ryžou, quinoa, varenou zeleninou, prípadne so zemiakmi
kategórie: