mlsná žaba

pečené teľacie mäso

mlsná žaba
recept od
2,5 - 3 hod.
príprava: 10 min. | | porcie: 4

Chutný recept na výborné mäsko plné sily a energie.

prísady

  • 800 – 1000 gramov teľacieho mäsa (napr. pliecko, falošná sviečková alebo stehno)
  • 2 l vody
  • 3 PL nakrájaného zázvoru
  • nové korenie celé – cca 5 bobuliek
  • 3 ks bobkový list
  • 2 PL ghee
  • 3 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno

postup

  1. teľacie mäso umyjeme
  2. do väščieho hrnca dáme vodu, zázvor, nové korenie a bobkový list a dáme variť
  3. keď voda zovrie, dáme do nej mäso vcelku, stíšime na najmenši stupeň a varíme cca 2 hodiny prikryté pokrievkou
  4. zatiaľ si pripravíme pekáč, kde dáme 2 PL ghee, cibuľu nakrájanú na krúžky a 1 PL zázvoru a 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  5. po 2 hodinách vyberieme uvarené mäso z hrnca, dáme na pripravený pekáč a podlejeme do 2 naberačkami vývaru, v ktorom sa mäso varilo v hrnci
  6. trúbu predhrejeme na cca 180-200 stupňov
  7. mäso na pekáči prikryjeme a dáme ho do trúby piecť na cca 10 min prikryté a potom ho odkryjeme a necháme ešte cca 15 min nech chytí “farbu” a jemnú “kôrku”, prípadne ho môžeme občas poliať výpekom, ktorý sa tam vytvorí
  8. mäso vyberieme, necháme mierne vychladnúť a až potom ho nakrájame na plátky
  9. servírujeme buď s ryžou, quinoa, varenou zeleninou, prípadne so zemiakmi
kategórie:

okomentuj