mlsná žaba

matcha cheesecake

mlsná žaba
recept od
3 hodiny
príprava: 30 minút | varíme: 15 minút | porcie: 12 porcií

Možno poznáte typickú japonskú chuť práškového zeleného čaju matcha. Japonci z neho robia populárny drink matcha late a túto príchuť dávajú skoro všade, do koláčov, cukríkov, čokolády, proste kdekoľvek. Toto je variácia klasického amerického cheesecake na japonský spôsob ☺

prísady

  • 2 balenia grahamových sušienok, cca 20 ks (pre zdravší variant prípadne bezlepkové a bez cukru, osladené ryžovým sirupom)
  • 115g masla, roztopené (prípadne môže byť kokosový olej)
  • 2 balenia taveného syru philadelphia
  • 2 PL kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice práškového brezového cukru (prípadne normálneho cukru)
  • 2 PL (polievkové lyžice) práškového zeleného čaju matcha na varenie (kúpiť sa dá napr. tu)
  • 1 ČL agar agar (prípadne klasická želatina)

ručný mixér
tortová nádoba okrúhleho tvaru, na spodok dáme papier na pečenie

postup

  1. sušienky rozdrvíme buď v nejakej nádobe alebo v zatvorenom sáčku, zmiešame ich s roztopeným maslom a následne z nich urobíme tortový korpus, ktorý dáme na spodok tortovej nádoby
  2. do nádoby dáme philadelphia syr a vmixujeme do neho najprv smotanu a potom cukor a matchu na varenie
  3. agar agar zmiešame s teplou vodou a následne vmixujeme do krému z bodu 2
  4. krém dáme na korpus do tortovej formy a dáme chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny

variácie

možstvo zeleného čaju sa dá prispôsobovať podľa chuti, pozor, ak to preženieme, matcha môže mať povzbudzujúce účinky podobné káve ☺

kategórie:

okomentuj