mlsná žaba

mrkva ako príloha

mlsná žaba
recept od
20
príprava: 5 | varíme: 15 | porcie: 3 porcie

Niekedy si k mäsu alebo k ryži uvaríme mrkvu ako prílohu. Je veľmi aromatická, zaujímavá a sýta :)

prísady

  • 6 mrkiev
  • 1 PL ghee alebo 1 dl vody
  • 1 čl kurkumy
  • štipka čierneho korenia, škorice, kardamonu a soli

postup

  1. oškrabeme mrkvu a nakrájame ju (môžeme ju aj nahrubo postrúhať)
  2. na panvici roztopíme ghee alebo dáme vodu
  3. pridáme mrkvu a koreniny
  4. pod pokrievkou podusíme cca. 10 -15 min. – podľa toho či ju chceme mäkkú alebo al dente :)
  5. podávame ako prílohu
kategórie:

okomentuj