Osvedčený evergreeen – obľúbená polievka z polaritného workshopu – zohreje, posilní a rozveselí :)
prísady
- 6 mrkiev
- 2 petržleny
- 2 kareláby
- 2 biele reďkovky (guľaté)
- polovica celeru
- 1 strúčik cesnaku
- polovica cibule
- PL nasekaného zázvoru
- 3 l vody
- vňať na posypanie (napr. pretržlen, ligurček, kôpor alebo jarná cibuľka)
- zeleninový bujón na dochutenie (napr. Klare Gemusebruhe od Alnatura)
- podľa variácie použijeme na vývar sliepku, kuracie chrbty, špikové kosti alebo hovädzie rebrá
postup
- opražíme nasekanú cibuľu, cesnak a zázvor
- zalejeme vodou
- pridáme nakrájaný celer a petržlen
- privedieme do varu
- pridáme nakrájanú mrkvu
- varíme cca 15. min
- pridáme nakrájanú reďkovku a kareláb a povaríme ešte asi 5 minút
- dochutíme bujónom, korením a soľou
- servírujeme posypané nasekanou vňaťou
variácie
polievku si môžeme pripraviť tri dni po sebe a zakaždým inak :)
ako základ môžeme použiť vývar zo zeleniny, sliepky, hovädzieho mäsa alebo špikových kostí – doležité je mäso a kosti poriadne vyvariť, ideálne spolu s nasekaným zázvorom – sliepku najmenej hodinu a pri hoväzdom mäse a kostiach kľudne aj 3 hodiny
kategórie: