mlsná žaba

polievka z polaritného workshopu

mlsná žaba
recept od
50 minút
príprava: 20 minút | varíme: 30 minút | porcie: 12 porcií

Osvedčený evergreeen – obľúbená polievka z polaritného workshopu – zohreje, posilní a rozveselí :)

prísady

  • 6 mrkiev
  • 2 petržleny
  • 2 kareláby
  • 2 biele reďkovky (guľaté)
  • polovica celeru
  • 1 strúčik cesnaku
  • polovica cibule
  • PL nasekaného zázvoru
  • 3  l vody
  • vňať na posypanie (napr. pretržlen, ligurček, kôpor alebo jarná cibuľka)
  • zeleninový bujón na dochutenie (napr. Klare Gemusebruhe od Alnatura)
  • podľa variácie použijeme na vývar sliepku, kuracie chrbty, špikové kosti alebo hovädzie rebrá

postup

  1. opražíme nasekanú cibuľu, cesnak a zázvor
  2. zalejeme vodou
  3. pridáme nakrájaný celer a petržlen
  4. privedieme do varu
  5. pridáme nakrájanú mrkvu
  6. varíme cca 15. min
  7. pridáme nakrájanú reďkovku a kareláb a povaríme ešte asi 5 minút
  8. dochutíme bujónom, korením a soľou
  9. servírujeme posypané nasekanou vňaťou

variácie

polievku si môžeme pripraviť tri dni po sebe a zakaždým inak :)
ako základ môžeme použiť vývar zo zeleniny, sliepky, hovädzieho mäsa alebo špikových kostí – doležité je mäso a kosti poriadne vyvariť, ideálne spolu s nasekaným zázvorom – sliepku najmenej hodinu a pri hoväzdom mäse a kostiach kľudne aj 3 hodiny

kategórie:

okomentuj