mlsná žaba

tekvicová polievka

mlsná žaba
recept od
40 min.
príprava: 10 min. |

Sezónna polievka z hokkaidó tekvice je ideálna na zohriatie počas jesenných dní.

prísady

  • 1 stredná tekvica (hokkaidó, muškátová a pod.)
  • 1 PL nasekaného zázvoru
  • 2 čl kurkumy
  • štipka soli
  • na dochutenie a ozdobenie:
  • tekvicový olej
  • tekvicové semiačka

postup

  1. umyjeme tekvicu, vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky
  2. dáme variť do horúcej vody spolu so zázvorom, kurkumou a štipkou soli
  3. vody dáme „tak akurát“, aby zakryla tekvicu v hrnci
  4. keď je uvarená do mäkka, rozmixujeme ju ponorným mixérom, prípadne pridáme ešte trošku horúcej vody, podľa toho, akú hustotu polievky máme radi
  5. dosolíme podľa potreby a dochutíme tekvicovým olejom a semiačkami

variácie
tekvicu môžeme uvariť v akomkoľvek vývare
pred rozmixovaním môžeme tekvicu upiecť v trúbe
do polievky môžeme pridať kokosové mlieko
k tekvici môžeme pridať aj jablká alebo mrkvu
do polievky si môžeme pridať čiernu ryžu uvarenú v ryžovare
z korenia môžeme pridať ešte napr. ½ čl mletého koriandru, šalvie, tymiánu, muškátového orecha a pod.

kategórie:

okomentuj